Anasayfa > SSL Sertifikaları > SSL Kurulum > Diğer > Novell IChain Server SSL Kurulumu

Novell IChain Server SSL Kurulumu

  1. E-Tuğradan edinmiş olduğunuz, zip dosyası şeklindeki SSL sertifikanızı açınız. Sertifikanızı 3 ayrı sertifika dosyası içermesi gerekmektedir. Bunlar;

    Sunucu Sertifikası, örnek: www_E-tugra_SSL_Sertifika_com.crt
    E-Tugra_Root.crt
    E-Tugra_Güvenli_Kök_Sertifika.crt

  2. E-Tuğra Güvenli Kök Sertifikasını yükleyiniz.

     

  3. "iChain Admin GUI" içinde, Home > Certificate Maintenance sırasıyla gidiniz ve "select the Certificate Name" butonunu tıklayınız. Sertifika statüsü "CSR in process" olmalıdır.

  4. "Store Certificate" butonuna basınız, açılan sertifika dosyalarını "Text editor/metin düzenleyici)" ile birlikte açıp, dosya içeriklerini kopyaladıktan sonra uygun alan(lar)a yapıştırınız:

    CA Sertifika içeriği = E-Tugra_Ara_Kök_Sertifika.crt 

    Ara Kök Sertifikası İçeriği =E-Tugra_Root.crt ("Include intermeidate certificate" butonunun onaylandığından emin olun.)

    Sunucu Sertifikası içeriği = Server Certificate, örnek: www_alanadı_com.crt

     

  5. Önce,"Create" butonuna, sonra "Apply" butonuna basınız. Sertifika statüsü "Active" olarak değişmiş olmalıdır.

  6. Sertifikanız yüklenmiştir.

SSL Sertifikasının Novell Ichain Eski Sürümü için yüklenmesi:

  1. Öncelikle, Ara Kök Sertifikası ve Kök Sertifikasından tek bir SSL Sertifikası oluşturmanız gerekmektedir. Daha sonra "Text Editor(örn:NotePad yada Wordpad)" açıp, Ara Kök ve Kök Sertifikanızın içeriklerini ayrı dosyalar halinde kopyalayıp, Text Editor dosyanızın içine yapıştırınız.(Sertifika içeriklerinde Begın ve End etiketlerinin bulunması zorunludur.)Oluşturduğunuz dosyaları E-Tugrabundle.pem dosyasının içine kaydediniz.

  2. Şimdi, "ConsoleOne" penceresine gidiniz ve iChain sunucunuz için  "ICS container"ı açınız. Daha sonra sertifika dosyanızı açınız.

  3. "Certificates tab/Sertifika Sekmesi" altında bulunan "Import" butonuna basınız. Daha sonra dosya içindeki "Read" butonunu seçerek, daha önceden oluşturmuş olduğunuz                               "E-tugrabundle.pem" dosyasını bulunuz.

  4. "Next" butonuna basınız.. dosya içinde "Read" butonuna basınız, "Browse" butonuna basarak sertifikanıza göz atınız ,(E-Tugra_SSL_Sertifika.crt), son olarak "Finish" butonuna basınız.

    Hata oluşuyorsa;  sertifikada eşleşme hatası oluştu ise, yapmanız gerekenler:

    Sertifikayı kabul edin.

    iChain sunucunuzda "Apply" butonuna basınız. böylelikle sertifikanızı yükleyeceksiniz, fakat "error 1240" şeklinde hata verecektir. Şimdi, güvenli web siteniz için hızlandırıcınızı açın. Sertifikanın drop-down menüsü içinde (Secure Exchange alanı içinde), sertifika kullanılabilir durumda olmalı,o seçeneği seçiniz;sonrasında "OK" ve "Apply" butonuna basınız.

    Otomatik olarak yenilenmediyse sayfayı yenileyin. Siteniz, güvenli bir site haline gelmiş olmalıdır.

Anasayfa

Hakkımızda

Referanslar

Sertifikalar



E-İmza

KEP

SSL

Zaman Damgası


Satış ve Teknik Destek için

İletişim;

0312 472 21 13