Sıkça Sorulan Sorular

SSL Sertifikası Nedir?
 
SSL bir network üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür.
 
Benim İçin En Uygun SSL Hangisidir?
 
E-Tuğra Standard SSL Sertifikası içeriğinde sadece tek alan adı barındıran ve bağlantı güvenliğini sağlamak için kullanılan en alt seviye SSL sertifika türüdür. Standard SSL sertifika içeriğinde sadece alan adı yer alır. Kurumsal bilgi yer almaz. E-Tuğra Standart SSL sertifikası sadece bağlantı güvenliğini sağlamak amacı ile kullanılan ağlarda kullanılır. Örneğin: mail  sunucularında, güvenli VPN sunucularında vb. E-Tuğra Standard SSL sertifikası kullanılabilir.
 
E-Tuğra Premium SSL Sertifikası içeriğinde tek alan adı ve firma bilgilerinin yer aldığı üst seviye bir SSL sertifika türüdür. E-Tuğra Premium SSL sertifikası ile birlikte Güvenli Site Mührü ücretsiz olarak verilir. E-tuğra Premium SSL sertifikası ile firmanızın da doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlayabilirsiniz. 
 
E-Tuğra EV SSL Sertifikası içeriğinde alan adı/adları ve detaylı olarak firma bilgilerinin yer aldığı ve tarayıcılarda adres çubuğunu yeşile boyayan ve firma bilgisini yayınlayan en üst seviye SSL sertifikası türüdür. E-Tuğra EV SSL sertifikası ile web sayfanız en üst seviye güvenlik altına alınır. Maskeleme ve oltalama gibi bilgi hırsızlığına karşı en üst seviye koruma sağlar. 
 
Bir SSL Sertifikasını Kaç Sunucuda Kullanabilirim?
 
E-Tuğra SSL Sertifikasını sınırsız sunucuda kullanabilirsiniz. 
 
E-Fatura Uygulamasında hangi SSL Sertifikasını kullanabilirim?
 
E-Tuğra SSL sertifikası Gelir İdaresi Başkanlığının belirttiği tüm kriterlere uygun SSL sertifikası sağlayıcısıdır. E-Tuğra tamamen yerli bir kuruluş olarak tüm devlet uygulamalarını desteklemektedir. Premium SSL sertifikası e-fatura uygulamasında kullanılması gereken sertifika tipidir.
 
E-Tuğra SSL Sertifikası Başvurusunda Belge Gerekli midir?
 
E-Tuğra Standard SSL sertifikası için sadece alan adını doğrulamak yeterlidir. Bu nedenle alan adının sahibi hakkında herhangi bir belge gerekli değildir. 
 
E-Tuğra Premium SSL sertifikası içeriğinde firma bilgileri yer almaktadır. Bu nedenle içeriğinde yer alacak firma bilgilerinin varlığını ve yetkisini doğrulayacak belgelerin (Ticari Sicil Gazetesi veya Faaliyet Belgesi, İmza Sirküleri, Yetki Yazısı vb.) sağlanması gerekmektedir.
 
E-Tuğra EV SSL sertifikası için daha detaylı özel belgeler istenebilir. 
 
Bir SSL Sertifikası İçerisinde Kaç Adet Alan Adı İçerir?
 
Bir SSL sertifikası birden fazla alan adı içerebilir. Bunun birden fazla farklı yöntemi vardır. E-Tuğra Premium WildCard SSL sertifikası, E-Tuğra Premium MultiDomain SSL sertifikası, E-Tuğra EV MultiDomain SSL sertifikası;
 
 
E-Tuğra Premium / EV MultiDomain SSL sertifikası birden fazla alan adı içeren üst seviye bir SSL sertifikasıdır. MultiDomain SSL sertifikasını içeriğinde başvuruda belirttiğiniz tüm alan adları için kullanabilirsiniz. MultiDomain SSL sertifikası için alan adlarını başvuruda belirtmeniz gerekmektedir. 
 
E-Tuğra SSL Sertifikasını Ne Kadar Sürede Alabilirim?
 
E-Tuğra Standard SSL Sertifika sürecinde sizden istenilen CSR dokümanını sağlamanız ve sistem tarafından sizin tarafınıza gönderilen aktivasyon mailini cevaplamanız ardından en geç 15 dakika içerisinde doğrulama yaptığınız mail adresinize mail olarak gönderilir.
 
E-Tuğra Premium SSL sertifikası başvuru sürecinde tarafımıza CSR dokumanı göndermeniz ve sizin tarafınıza gönderilen alan adı/adları doğrulama maillerini yanıtlamanızın ardından maksimum 2 iş günü içerisinde doğrulama yaptığınız mail adresinize gönderilecektir. 
 
E-Tuğra SSL Sertifikası Hangi Tarayıcılarda Geçerlidir?
 
E-Tuğra SSL Sertifikalarının tümü %99.1 tüm tarayıcılarda geçerlidir. E-Tuğra SSL Sertifikaları tüm mobil tarayıcılarda geçerlidir.
 
E-Tuğra SSL Sertifikası Kurulum İçin Nasıl Destek Alabilirim?
 
E-Tuğra Teknik Personeller başvuru sürecinden kurulum sürecine kadar dilediğiniz anda uzaktan destek sağlamaktadır. Destek için e-tuğra web sayfasında canlı destek linkinden iletişime geçebilirsiniz.

Anasayfa

Hakkımızda

Referanslar

Sertifikalar



E-İmza

KEP

SSL

Zaman Damgası


Satış ve Teknik Destek için

İletişim;

0312 472 21 13