MacOS E İmza Kurulumu

İlk aktivasyon, şifre belirleme ve yenileme aktivasyonu işlemleri yalnızca Windows İşletim Sistemi'nde yapılabilmektedir.

 

Sistem Tercihlerinden Java kurulumunu kontrol ediniz. Yok ise java https://www.java.com/tr/download/ adresinden indiriniz.

 

İndirme işlemlerini Safari tarayıcısından yapınız. Google Chrome üzerinden yapıyorsanız linke sağ tıklayarak bağlantıyı farklı kaydet seçeneğinden indiriniz.

 

Bu adrese tıklayarak "akis" uygulamasını indiriniz. Dosya indirme işlemi bitti ise; indirmiş olduğunuz dosyaya çift tıklayarak kurulum dosyasını çalıştırınız. Ekranda görmüş olduğunuz gibi bir hata alırsanız tamam deyiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         

 

 

 

Sistem Tercihleri > Güvenlik Ve Gizlilik  bölümünden "Genel" kısmına gelerek "Yine de Aç" > "Aç" butonuna tıklayınız

 

 

 Sonrasında karşınıza akis kurulum ekranı gelecektir. "İleri > İleri" şeklinde devam ederek kurulumu tamamlayabilirsiniz.

 

Kurulum tamamlandıktan sonra e imzanızı bilgisayarınıza takınız. Bilgisayarınızın sağ üst kısmındaki arama bölümüne "Akia" yazarak karşınıza çıkan "Akia" uygulamasını çalıştırınız.

 

Akia ekranı görseldeki şekildeyse e imza kurulumunuz tamamlanmış ve e imzanız kullanıma hazırdır.

 

 

Not : Kart tipi kısmında "unknown" yazıyor ise aşağıdaki adımları gerçekleştiriniz:

 

Bu adrese tıklayarak  "Safesign" kurulum dosyalarını indiriniz. dmg uzantılı Safesign uygulamasını, uygulamalar kısmına yükleyiniz.

 

Masaüstünüze tıklayarak üst menüden " git > klasöre git " seçeneğine tıklayın ve /usr/local/lib klasörüne gidin.

 

 

İndirmiş olduğunuz kurulum dosyaları içerisindeki libaetpkss1.dylib ve libpkcs11wrapper.jnilib dosyalarını " lib " klasörüne sürükleyiniz

 

 

Bilgisayar şifrenizi girip "tamam" butonuna tıklayınız.

 

Dosyaları aktardıktan sonra uygulamalar içerisinden ya da sağ üstteki arama kısmına token yazarak " tokenadmin " uygulamasını çalıştırınız.

 

Aşağıdaki ekranı görüyorsanız e imzanız kullanıma hazır durumdadır.

 

 

 

 

Anasayfa

Hakkımızda

Referanslar

Sertifikalar



E-İmza

KEP

SSL

Zaman Damgası


Satış ve Teknik Destek için

İletişim;

0312 472 21 13