Webmin Server SSL Kurulumu

 
  1. "E-Tugra_SSL_Sertifika" ve "E-Tugra_Ara_Kök_Sertifika"nızı -private key- dosyanızla beraber Webmin sunucunuzun üstüne kopyalayın. Eğer Webmin sunucusu üstünde, Private Key ve CSR dosyanızı oluşturmadıysanız, Private Key dosyanız;"-----BEGIN RSA PRIVATE KEY-----" satırıyla başlayan ve "-----END RSA PRIVATE KEY-----" satırıyla biten dosyadır.

  2. miniserv.pem dosyanızı bulunuz. Bu dosya geçerli sertifikanızın bulunduğu dosyadır."miniserv.conf" dosyanızı -in /etc/webmin-  dizini altında bulabilirsiniz. Private key ve SSL Sertifikanızı kullanarak yeni bir miniserv.pem dosyası oluşturmanız gerekecektir. Bunun için; aşağıdaki satırı takip edebilirsiniz.

    cat private.key your_common_name.crt > new_miniserv.pem

    "private.key" dosyanızı -private key- dosya adınızla değiştiriniz ve SSL sertifika adınızla da "E-Tugra_SSL_Sertifika.crt" dosya adıyla değiştiriniz. PEM dosyası oluşturmak  için text editör (WordPad/NotePad) kullanılabilir. Text editöründe öncelikle "Begin private key" ile başlayan Private Key içeriğini yapıştırın, daha sonra "Begın Certificate" ile başlayan satıra da SSL Sertifika içeriğini yapıştırınız, sonunda elde edeceğiniz dosya aşağıdaki dizine benzer olacaktır :

    -----BEGIN RSA PRIVATE KEY----- 
    (Contents of private key) 
    -----END RSA PRIVATE KEY----- 

    -----BEGIN CERTIFICATE----- 
    (Contents of SSL certificate: E-Tugra_SSL_Sertifika.crt) 
    -----END CERTIFICATE-----

  3. miniserv.pem dosyasını için yedekleme yapınız.sonra,"miniserv.pem" dosyanızı "new_miniserv.pem" dosyası olarak değiştiriniz. 

  4. Ara kök sertifikasına başvuran miniserv.conf dosyasına aşağıda gösterildiği gibi "extracas" satırı ekleyiniz.

    extracas=/etc/webmin/E-Tugra_Root.crt

    Kullandığınız webmin sunucu versiyonuna bağlı olarak, /webmin/edit_ssl.cgi dizinine giderek sunucunuza giriş yapın; böylelikle, Ara Kök Sertifikanızın yolunu belirleyebilirsiniz.Extracas yapılandırma seçeneği versiyonu 1.330 olarak edit_ssl.cgi yoluyla mevcut olduğu bilinmektedir. Fakat, aynı yol 1.070 versiyon yapılandırılması için kullanılamaz. 

    Eğer, birden fazla Ara Kök Sertifika dosyanız varsa; alanlarını ayırarak aynı satırda listeleyebiliriz. 

  5. Webmin sunucunuzu yeniden başlatın ve web tarayıcınızdaki URL'yi ziyaret ediniz. Herhangi bir SSL tarayıcı uyarısı olmadan webmin sunucunuza erişebiliyor olmanız gerekmektedir.

Anasayfa

Hakkımızda

Referanslar

Sertifikalar



E-İmza

KEP

SSL

Zaman Damgası


Satış ve Teknik Destek için

İletişim;

0312 472 21 13