Microsoft IIS 4.0 (NT) Server SSL Sertifika Kurulumu

Key Manager Kullanarak E-Tuğra SSL Sertifikası Yükleme

  1. Sunucunuzdan "Key Manager" açınız.

  2. www dizini içerisinde "Install the new IIS Primary SSL Server certificate" (E-Tuğra_SSL_sertifikanız.crt) butonuna basınız ve "Install Key Certificate" seçiniz.

  3. Şifre giriniz.

  4. Sertifikanızı alan adınız ile ilişkilendirmek için IP ve Port numarası ekleyiniz. Eğer IIS üzerinde farklı alan adınız yok ve tek SSL sertifikası yüklü ise; "Any assigned" ibaresini seçili olarak bırakabilirsiniz.

    Not: Aynı sunucuda birden fazla SSL sertifikası yüklü ise web sunucusu her bir SSL sertifikası için ayrı ayrı IP adresine ihtiyaç duyacaktır. Aksi durumda sunucu SSL sertifikasını yükleyemeyecektir.

  5. Bilgisayar menüsünü açınız ve "Commit Changes" seçeneğini seçiniz, ya da Key Manager kapatınız ve "Yes" butonuna basarak değişiklikleri kaydediniz.

  6. Yeni E-Tuğra SSL Sertifikanızı başarı ile yüklediniz.

  7. Key Manager içerisindeki Key dosyanızı yedeklemek için "Key Menu > Export > Backup" çalıştırınız. Key dosyanızı kaybetmemek için güvenli bir ortamda saklayınız ve sunucu üzerinde kapatınız.

    ** Not: SSL sertifikanızı yayına almadan önce Mail ile gönderilen ara kök sertifikanızı sunucunuza yüklemelisiniz. 

Ara Kök Sertifikasını Yükleme

Öncelikli olarak E-Tuğra SSL sertifikanızı yüklemelisiniz, IIS 4.0 sunucunuzu yeniden başlatmalısınız. Aşağıdaki adımları sunucunuzun uygunluğuna göre uygulamalısınız

ServicePack 3:

  1. E-Tuğra Ara ve E-Tuğra  Kök Sertifikanızı Internet Explorer üzerinde olan her bir sertifikayı  açarak ve ''Install Certificate'' butonuna basarak yükleyiniz.

  2. Tüm Kök Sertifikalarınızı, Internet Explorer'dan IIIS Sertifika Kütüphanenize aktarmak için IIS CA grup dosyasını kullanabilirsiniz.

ServicePack 4 veya Sonrası:

  1. Sertifika yükleme sihirbazını açmak için E-Tuğra Kök Sertifikası(E-Tuğra_Güvenli_Kök.crt) butonuna çift tıklayınız.

  2. Öncelikle ''Show physical stores''  ve ''Trusted Root Certification Authorities'' son olarak ''Local Computer'' seçeneklerini seçiniz. Daha sonra ''OK'' butonuna tıklayınız, sonra ''Next'' ve son olarak ''Finish'' butonuna tıklayın. 

  3. Aynı işlemi ''E-Tuğra Ara Kök Sertifikası'' için gerçekleştiriniz. Ancak, yüklenecek yer olarak ''Intermediate Certification Authorities'' seçmelisiniz.

  4. Sunucunuzu yeniden başlatın.(Sadece IIS yeniden başlatmanız SSL Sertifikasını yüklemek için yetersizdir, sunucunuzu komple yeniden başlatmalısınız.

Anasayfa

Hakkımızda

Referanslar

Sertifikalar



E-İmza

KEP

SSL

Zaman Damgası


Satış ve Teknik Destek için

İletişim;

0312 472 21 13