Anasayfa > SSL Sertifikaları > SSL Sıkça Sorulan Sorular > Premium SSL ile Standard SSL arasındaki fark nedir?

Premium SSL ile Standard SSL arasındaki fark nedir?

  • Standart SSL Sertifikası sadece alan adı doğrulaması gerçekleştiren DV tipi sertifikadır. Yalnızca alan adı doğrulaması gerçekleştiği için evrak gerektirmeden kısa süre içerisinde aktif edilebilir. Multi-domain için Standart SSL sertifikası üretilememektedir. Tek alan adı ya da Wildcard için üretilebilmektedir.
  • Premium SSL Sertifikası alan adı ile birlikte kurum / firma bilgilerinin doğrulandığı bu bilgilerin sertifikada da yer aldığı üst seviye OV tipi SSL sertifikasıdır. İçeriğinde kurum / firma bilgisi yer aldığı için belge gereklidir. Başvuru aşamasında Başvuru Belgesinin ve Taahhütname'nin başvuru sahibi tarafından imzalanarak istenilen belgeler ile birlikte E-Tuğra Destek Ekibine gönderilmesi gerekmektedir.  Premium SSL sertifikası tek alan adı, sınırsız alt alan adı ve multi-domain için üretilebilmektedir.

 

(DV) Standart SSL Sertifikaları tüm sertifikaların arasında alınması en kolay olandır. Manuel kimlik doğrulaması yoktur, yalnızca başvuru sahibinin web sitesinde kullanılan alan adının sahibi olduğunu onaylamak için otomatik bir mail doğrulaması yapılmaktadır. Kişisel web siteniz veya blog sayfanız varsa, Standart SSL Sertifikası sizin için idealdir.

 

DV - Domain Validation: Sadece sertifika talep edilen alan adı doğrulanır. Temel kriptolu iletişimi sağlamak amacıyla genellikle kişisel sitelerde ve portal sitelerinde kullanılır. Güvenlik için hızlı ve uygun fiyatlı bir çözümdür.

OV - Organization Validated: Hem sertifika talep edilen alan adı, hem kurum doğrulanır. Kriptolu iletişimin yanı sıra güvenilirlik sağlar. Yüksek güvenlik gerektiren web sitelerinde en çok tercih edilen SSL'dir.

EV - Extended Validated: Hem sertifika talep edilen alan adı, hem de kurum doğrulanır. Yeşil adres barı sağlayan üst düzey güven ürünüdür. Bankalar ve e-ticaret siteleri tarafından tercih edilir. En çok güvenilen SSL ürünüdür.

 

 

 

Anasayfa

Hakkımızda

Referanslar

Sertifikalar



E-İmza

KEP

SSL

Zaman Damgası


Satış ve Teknik Destek için

İletişim;

0312 472 21 13